A.L. Conger

Arthur L. Conger

Arthur Latham Conger werd geboren in Akron, Ohio, op 30 januari 1872. Hij werd lid van de Theosophical Society in 1892. Hij werkte aan het internationale hoofdkwartier in New York City onder leiding van Katherine Tingley, en werd haar eerste privésecretaris.

Om in zijn levensonderhoud te voorzien koos Conger voor een loopbaan in het leger; na de Eerste Wereldoorlog keerde hij terug tot het theosofische werk en bood aan zowel Katherine Tingley als Gottfried de Purucker zijn diensten aan. In 1932 en van 1939 tot 1945 diende Conger als president van de Amerikaanse Afdeling. Van 1945 tot 1951 was hij Leader van de Theosophical Society, en legde in de TS de nadruk op de gedachte dat de mensheid de verruimende theosofische kijk op de gebeurtenissen in de wereld en op het dagelijks leven hard nodig heeft.

Hij was redacteur van het tijdschrift The Theosophical Forum, en redigeerde en publiceerde Practical Occultism: from the Private Letters of William Q. Judge, en The Dialogues of G. de Purucker (3 delen). Hij stierf in Pasadena op 22 februari 1951.

Literatuur geschreven door Arthur Conger

Literatuur over Arthur Conger